SCENA ZA PAMĆENJE: Golman predugo držao loptu u rukama i izbezumio sudiju (VIDEO)

Dotad je sudačka nadoknada već bila istekla.

  • Sport

  • 18. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 0

Utakmica grupe E Cope Libertadores između argentinske Boca Juniors i brazilskog Corinthiansa završila je 1:1. Bila je to utakmica visokog intenziteta, a gosti iz Brazila do kraja su, zbog crvenih kartona, ostali s desetoricom na terenu. Corinthiansu je odgovaralo da utakmica završi 1:1 jer su se u zadnjim minutama uglavnom grčevito branili.

Golman Corinthiansa Cassio držao je, duboko u sudačkoj nadoknadi, loptu u rukama čak 45 sekundi, a bizarna je bila odluka suca Christiana Ferreyre. Urugvajac mu je, naime, samo uzeo loptu iz ruku, podbacio je, a golman Corinthiansa ponovo ju je poveo do gol-aut linije i uzeo u ruke.

Dotad je sudačka nadoknada već bila istekla. Inače, pravilo je da se dosudi indirektni udarac ako golman predugo drži loptu u rukama. Suci obično dozvoljavaju 15-20 sekundi.

Video pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...