DRAMATIČNO OBRAĆANJE UOČI MEČA S ĐOKOVIĆEM: Rafael Nadal šokirao najavom... (VIDEO)

"Pokušavam nastaviti živjeti san igranja tenisa pa šta bude", kazao je Nadal.

  • Sport

  • 30. Maj 2022  

  • 0

Rafael Nadal održao je konferenciju za medije na kojoj je najavio meč četvrtfinala Roland Garrosa u kojem će snage odmjeriti s velikim rivalom Novakom Đokovićem. Meč bi se trebao igrati sutra od 12 sati kao prvi meč dana ako ne bude promjena zbog vremenskih uvjeta ili otkazivanja.

"Nadam se da ću biti dovoljno dobro da treniram prije meča. Nisam igrao protiv Đokovića već godinu dana, bit će mi to veliki izazov. Pobijedio je u zadnjih devet mečeva, osvajač je Rima i sigurno će imati puno samopouzdanja. Znam kakva je moja situacija kada je zdravlje u pitanju i prihvaćam je. Borit ću se, ne mogu se žaliti, ipak sam dogurao do četvrtfinala. Prije dvije i pol sedmice nisam mislio da ću biti tu. Svaki meč mi može biti zadnji na Roland Garrosu", rekao je Nadal pa dodao:

"Meč s Đokovićem bi mogao biti moj posljednji u Roland Garrosu, volio bih da se igra po danu. Prošao sam kroz puno komplikacija sa stopalom i ne znam što me čak u karijeri, svaki meč mi može biti zadnji. Pokušavam nastaviti živjeti san igranja tenisa pa šta bude."

"Ne brinite. Kad igram, ponekad me boli stopalo. Ne biste brinuli da me možete vidjeti svaki dan. Svakog dana me boli stopalo, a posebno nakon meča od tri sata ili treninga. Malo lošije hodam. Imam kroničnu bolest za koju ne postoji liječenje", pojasnio je Nadal.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...