PUPOVAC O POLITICI PREDSJEDNIKA HRVATSKE: "Milanović i njegov jezik su takvi da ne doprinose dijalogu"

“Taj jezik ne doprinosi njegovom poslu kao predsjednika", dodaje Pupovac.

  • Regija

  • 01. Jun. 2022  01. Jun. 2022

  • 0

O položaju i pravima Srba u Hrvatskoj, odnosima zemalja regije, politici Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića, u emisiji "Rezime" je govorio Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Hrvatske.

"Dejtonski sporazum je naslijeđe na osnovu kojeg se i Srbija i Hrvatska miješaju u rješavanje problema u BiH", podsjeća Pupovac.

Prijateljski odnosi i pomoć u sređivanje odnosa u BiH su dobrodošli, a nisu oni koji nisu prijateljski i koji povređuju jedan, drugi ili treći narod – ili dovode u pitanje njegovu ravnopravnost.

"Jezik predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića je takav da nije bitno različit o tome kada govori o Hrvatskoj i u Hrvatskoj i hrvatskim političarima –  i kada govori o političarima u BiH ili Srbiji, pa i onima iz Evrope i svijeta", kaže on pa dodaje: 

“Taj jezik ne doprinosi njegovom poslu kao predsjednika, a to znači da pomaže stvaranje jednog uravnoteženog funkcionisanja institucija, a, s druge strane, da u BiH pomogne da se razvije komunikacija između triju naroda i dva entiteta - i da ta komunikacija pomogne da se dođe do saglasnosti oko pitanja koja iz perspektive jednog ili drugog naroda te jednog ili dugog entiteta predstavljaju kao sporna. Isto vrijedi i za međudržavne odnose BiH i Hrvatske. Nažalost, Milanović i njegov jezik su takvi da ne doprinose dijalogu", kazao je Pupovac.

(federalna.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...