MILORAD PUPOVAC O FORMIRANJU NOVE HRVATSKE VLADE: "I opcija da ostanemo po strani nije neprihvatljiva"

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na pitanje bi li SDSS bio spreman povući se i podržavati vladajuću većinu HDZ-a i DP-a samo iz Sabora, ali ne i participirajući u vlasti, kaže da im nijedna opcija nije neprihvatljiva.

  • Regija

  • 23. Apr. 2024  

  • 0

Nakon predaje liste za izbore za Europski parlament čelnici centrističko-liberalne koalicije okupljene oko IDS-a osvrnuli su se na postizbornu kombinatoriku - liberali su rekli da bi bilo dobro da i manjine budu uključene u vlast, a Milorad Pupovac da im nijedna opcija nije neprihvatljiva, prenosi tportal.hr.

"Europski izbori i europski politički prostori su nešto sasvim drugo od hrvatskog političkog prostora. Nažalost, ovu suradnju ne možemo preslikati na hrvatski politički prostor”, rekao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus govoreći o koaliciji s kojom izlaze na europske izbore, a u kojoj su se ujedinili s HSLS-om i HNS-om koji su na parlamentarne izbore izašli na listi s HDZ-om te SDSS-om koji je bio dio parlamentarne većine.Ne dolazi u obzir da će IDS podržati većinu HDZ-a i DP-a, naglasio je nakon pitanja o postizbornim pregovorima o sastavljanju većine i nove Vlade. "Mi ne možemo podržati desnu Vladu", dodao je.

Čelnik HSLS-a Dario Hrebak, koji je osvojio u Saboru dva mandata u koaliciji s HDZ-om, poručio je da oni podržavaju nacionalne manjine. "Mislim da je mudro da HSLS i HNS zajedno stanu, i da dogovorimo našu strategiju s našim postojećim koalicijskim partnerima posljednje četiri godine vezane uz slaganje buduće vladajuće većine. Uvijek je u vladajućoj većini najbolja opcija demokršćana, liberala i nacionalnih manjina, a sada ćemo vidjeti kako će to izgledati u pregovorima s opcijom koja nas očito baš i ne priznaje”, rekao je na pitanje hoće li podržati suradnju HDZ-a i DP-a ako SDSS u potpunosti bude isključen iz nje.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na pitanje bi li SDSS bio spreman povući se i podržavati vladajuću većinu HDZ-a i DP-a samo iz Sabora, ali ne i participirajući u vlasti, kaže da im nijedna opcija nije neprihvatljiva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...