NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS NA KOSOVU: Muškarca u Orahovcu ubio grom, drugi teško povrijeđen

Povrijeđena osoba stara 28 godina odvezena je na liječenje u Kliničko-univerzitetski centar u Prištini i van životne opasnosti je.

  • Hronika

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 0

Dvije osobe pogodio je grom dok su radili u selu Zatrić u opštini Orahovac, a jedna od njih je preminula nakon udara, potvrđeno je iz loklalne policije medijima na albanskom.

Povrijeđena osoba stara 28 godina odvezena je na liječenje u Kliničko-univerzitetski centar u Prištini i van životne opasnosti je.

„Zbog vremenskih nepogoda sumnjamo da je grom udario dvije osobe (državljani Turske), dok su radili. Na lice mjesta izašle su policijske patrole i vozilo Hitne pomoći. Jedan od nastradalih (rođen 1988. godine) prebačen je u Regionalnu bolnicu u Prizren, gde je dežurni ljekar konstatovao smrt“, navodi se u saopštenju policije.

Policija i tužilac su pokrenuli istragu, prenosi RTS.

Zbog udara groma na transformator od 63 megavata u Valaču, 90 odsto sjevernog dijela Kosovske Mitrovice bilo je oko pola sata bez električne energije.

Kako je potvrdio dispečer Elektrostribucije na sjeveru Kosova, Zoran Obradović, grom je pogodio i dalekovod za Gazivode, koji je ubrzo osposobljen.

"Osposobili smo dalekovod za Gazivode, a ubrzo ćemo alternativnim putem uključiti dio grada", kazao je Obradović, neposredno prije nego što je dio Kosovske Mitrovice dobio struju, piše KoSSev.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...