NA PROSTORU NEKADAŠNJE FABRIKE VASO MISKIN CRNI: Edin Forto najavio gradnju novog naselja u Sarajevu

Time je predviđeno stvaranje novog živopisnog javnog prostora na lokaciji nekadašnje fabrike Vaso Miskin Crni na Pofalićima, odnosno izgradnja novog naselja.

  • Vijesti

  • 29. Jun. 2022  29. Jun. 2022

  • 0

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto danas je u saradnji sa direktoricom EBRD-a u BiH Manuelom Naessl, gradonačelnicom Benjaminom Karić, predstavnicima Općine Novo Sarajevo i arhitektima predstavio projekat "Sarajevo Brownfield".

Time je predviđeno stvaranje novog živopisnog javnog prostora na lokaciji nekadašnje fabrike Vaso Miskin Crni na Pofalićima, odnosno izgradnja novog naselja.

"Ovako planski se nije radilo nikada poslije agresije na BiH i ako nađemo zajednički jezik sa vlasnicima parcela na ovim lokacijama, u što ne sumnjam, obzirom da se i njima nude velike mogućnosti na ovim lokacijama, tvrdim da će Sarajevo dobiti najljepše moguće naselje, koja će zadovoljiti sve potrebe građana.

Vlada KS će biti podrška lokalnoj zajednici, gradu i opštinama u ovome projektu kako bi se ispoštovale sve procedure i kako bi svi bili zadovoljni, a Sarajevo počelo poprimati obrise modrnih evropskih meteropola", poručio je kantonalni premijer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...