FINCI I KOŽEMJAKIN ČESTITALI PRAZNIK: "Želimo da Kurbanski bajram proslavite u zdravlju, miru, blagostanju..."

(...) i međuljudskoj toleranciji kako ove, tako i svih godina koje su pred nama."

  • Vijesti

  • 05. Jul. 2022  05. Jul. 2022

  • 1

Predsjednik Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine Jakob Finci i predsjednik Jevrejske opštine Sarajevo Boris Kožemjakin uputili su reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću čestitke povodom Kurban-bajrama.

"Koristim ovu priliku, da Vam u ime Jevrejske zajednice BiH i svoje lično ime, a putem Vas i svim muslimanima u našoj zemlji poželim sretan nastupajući Kurban-bajram uz tradicionalnu čestitku Bajram Šerif

Mubarek Olsun. Želimo da Kurbanski bajram proslavite u zdravlju, miru, blagostanju i međuljudskoj toleranciji kako ove, tako i svih godina koje su pred nama",  navodi Finci.

Čestitku je uputio i Kožemjakin koji je u ime Jevrejske opštine Sarajevo, te u svoje lično ime zaželio sretan nastupajući Kurban-bajram reisu-l-ulemi Kavazoviću i svim muslimanima u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...