FINCI KAŽE DA SMO DOBILI JEDINICU: Schmidtova odluka 'šamar' i nama, a ne samo Evropi

"To sve", kaže, "nažalost, ne pije vode, jer je to bila naša domaća zadaća – dobili smo jedinicu i idemo dalje."

  • Vijesti

  • 28. Mar. 2024  

  • 1

Predsjednik Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine Jakob Finci u emisiji Odgovorite ljudima Federalne televizije komentarisao je odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta o tehničkoj izmjeni Izbornog zakona, kazavši da je ona dobra, te da je ovo 'šamar' i nama, a ne samo Evropi, kao što neki politički lideri govore.

„Nama – zato što za šest mjeseci roka nismo to napravili, mogli smo. Čak je nekoliko nevladinih organizacija radilo na tome, davalo svoje prijedloge, razgovaralo i sa visokim predstavnikom i drugim stranim predstavnicima. Međutim, nismo ovlašteni da to predlažemo, trebali su naši političari to da naprave, nisu, i sad su dobili servirano. Može se desiti da se na neki drugi način ovo pokuša eskivirati. Danas sam čuo ideju da se to iznese na Vijeće za implementaciju mira, da kao oni prosude je li to dobro“, pojasnio je Finci.

"To sve", kaže, "nažalost, ne pije vode, jer je to bila naša domaća zadaća – dobili smo jedinicu i idemo dalje."

federalna.ba

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...