KOMŠIĆ POZDRAVIO USVAJANJE REZOLUCIJE O BiH U BUNDESTAGU: "Zahvaljujem se svim zastupnicima, naročito Adisu Ahmetoviću i Borisu Mijatoviću"

Zastupnici njemačkog Bundestaga na današnjem zasjedanju usvojili su odluke koje se tiču Bosne i Hercegovine a između ostalog usvojena je i rezolucija pod nazivom "Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti".

  • Politika

  • 08. Jul. 2022  08. Jul. 2022

  • 2

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić podzravio je usvajanje rezolucije o BiH u njemačkom parlamentu Bundestagu, a u kojem je danas održana rasprava zastupnika. 

"Pozdravljam usvajanje Rezolucije u Bundestagu od strane semafor koalicije kojom se pruža podrška Bosni i Hercegovini, i zahvaljujem se svim zastupnicima, naročito Adisu Ahmetoviću i Borisu Mijatoviću koji su se vanredno zauzeli za usvajanje iste", naveo je Komšić. 

Podsjetimo, zastupnici njemačkog Bundestaga na današnjem zasjedanju usvojili su odluke koje se tiču Bosne i Hercegovine a između ostalog usvojena je i rezolucija pod nazivom "Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti".

Bundestag je razmatrao dokument koji su u parlamentarnu proceduru uputili predstavnici vladajućih partija SPD, FDP i Zeleni pod nazivom "Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti" unutar kojeg se traži od njemačke vlade da pruži jaču podršku Bosni i Hercegovini i spriječi rast nacionalističke retorike.

Osim vladajućih partija, za ovu rezoluciju glasali su i predstavnici CDU-a, a protiv su bili članovi desničarskog AfD-a te krajnje ljevice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...