UABNOR MOSTAR NAKON SKRNAVLJENJA GROBLJA: "Da su policija i pravosuđe otkrili svima nama poznate izvršitelje razaranja Partizanskog spomen-groblja, ovo se ne bi dogodilo"

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar (UABNOR Mostar) reagiralo je u ponedjeljak na natpise i prijeteće poruke koje su bile ispisane na Pravoslavnom groblju u mostarskom naselju Vihovići.

  • Vijesti

  • 11. Jul. 2022  11. Jul. 2022

  • 2

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar (UABNOR Mostar) reagiralo je u ponedjeljak na natpise i prijeteće poruke koje su bile ispisane na Pravoslavnom groblju u mostarskom naselju Vihovići.

Pri tome su podsjetili i na nedavno vandalsko uništavanje Partizanskog spomen-groblja u Mostaru navodeći kako je cilj "zaplašiti i u konačnici otjerati drugog i drugačijeg".

- Da su policija i pravosuđe u prethodnih 27 dana otkrili svima nama poznate izvršitelje razaranja Partizanskog spomen-groblja od 14. juna ove godine, ovo se ne bi dogodilo - smatraju iz ovog udruženja.

Nadležnima su uputili poruku da ne prihvaćaju verbalne osude, izražavanje žaljenja i prefarbavanje zidova.

- Hoćemo akciju odmah, djelotvornu akciju. U protivnom ostavke - poručili su.

Pravoslavno groblje u mostarskom naselju Vihovići su preksinoć vandali oskrnavili tako što su na zidu oko groblja i ulaznoj kapiji ispisali ustaške simbole i prijeteće poruke Srbima.

Faktor

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...