VATRA SE PRIBLIŽILA VIKEND NASELJU: Požar na Blidinju izmakao kontroli, stigao helikopter OSBiH

- Požar na Blidinju izmiče kontroli. Širi velikom brzinom i prijeti da ovo bude ekološka katastrofa - kazao je Mario Čutura, komandant Javne vatrogasne jedinice Posušje.

  • Vijesti

  • 18. Jul. 2022  18. Jul. 2022

  • 0

Općina Posušje danas je zatražila pomoć Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u gašenju požara na Čvrsnici. Helikopter je stigao iza 19 sati. Požar je na jako nepristupačnom terenu te se širi prema jugu u pravcu vikend naselja. 

- Požar na Blidinju izmiče kontroli. Širi velikom brzinom i prijeti da ovo bude ekološka katastrofa - kazao je Mario Čutura, komandant Javne vatrogasne jedinice Posušje.

Prema riječima Čuture za helikopter je sada već kasno. Požar na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje aktivan je od nedjelje, a u njegovom gašenju učestvuju planinari, vatrogasci Posušje, DVD Rakitno, HGSS Posušje, HGSS Grude.

Prema izjavama planinara koji su gasili požar, požar nije rezultat ljudske nepažnje s obzirom da je gorjela lokacija koja se nalazi na izrazito nepristupačnom terenu.

Prema informacijama s terena sutra bi u gašenju požara trebao pomoći kanader iz Hrvatske. Također se mole svi koji su u mogućnosti da sutra dođu u 8 sati kako bi pomogli praviti zaštitni pojas. Skup je u planinarskom domu Masna Luka, a sve informacije možete dobiti na broj 063/700-105.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...