ŽELJKO KOMŠIĆ, OTVORENO: „Građani neće prihvatiti etničke podjele, Schmidt treba dobro razmisliti…“

Očekujem da se sve probosanske opcije jasno očituju o produbljivanju etničkih podjela u izbornom zakonodavstvu BiH", rekao je Komšić.

  • Politika

  • 19. Jul. 2022  19. Jul. 2022

  • 12

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirao je informacije koje su se pojavile u javnosti, a odnose se na namjeru Visokog predstavnika da nametne izmjene Izbornog zakona po željama HDZ-a.

"Siguran sam da  građani Bosne i Hercegovine nisu spremni prihvatiti antievropska rješenja koja produbljuju etničke podjele u izbornom zakonu.  Schmidt bi trebao dobro razmisliti o tome šta razmatra, i biti siguran da  odluka na štetu građana i države Bosne i Hercegovine, ne može proći bez posljedica. Očekujem da se sve probosanske opcije jasno očituju o produbljivanju etničkih podjela u izbornom zakonodavstvu BiH", rekao je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...