"MOJI SU PRODALI STAN ZBOG TENISA": Goran Ivanišević se prisjetio teških početaka, spomenuo je i pokojnu sestru

“Ja sam bio dobar, ali kad sam imao 14 godina trebalo je odlučiti hoću li nastaviti sa školovanjem. Majka i otac su rekli da sam predobar u ovome i da se ne mogu školovati na klasičan način”, dodao je Ivanišević.

  • Sport

  • 01. Avg. 2022  

  • 0

U jednom od rijetkih medijskih istupa, proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević progovorio je o svojoj obitelji te istaknuo da se njegov otac Srđan svojedobno zadužio kako bi mu sin postao vrhunski sportaš.

“Riskirao je on. U meni je prepoznao nešto što on nije bio. Bio je profesor na fakultetu. Moji su prodali stan zbog mog tenisa. Bio je to i za mene ogroman pritisak. To je bila lutrija. Istina, bio sam dobar, ali nitko ti ne garantira da ćeš postati vrhunski igrač. Na kraju se isplatilo, ali nije bilo lako. Bez te roditeljske pomoći, bez njih da stoje iza tebe, nema tog teniskog saveza koji će te dovesti do uspjeha”, izjavio je Ivanišević za Glas Istre.

“Ja sam bio dobar, ali kad sam imao 14 godina trebalo je odlučiti hoću li nastaviti sa školovanjem. Majka i otac su rekli da sam predobar u ovome i da se ne mogu školovati na klasičan način”, dodao je Ivanišević.

Spomenuo je i sestru Srđanu koja je 2019. godine izgubila bitku protiv teške bolesti. “Pokojna sestra se razboljela, imala je rak… I to je bio jedan od motiva da uspijem. Sav taj splet ludila i lošega pretvorio se u nešto dobro”, izjavio je Goran. Njegova sestra je preminula u 52. godini života. Još 1988. godine joj je dijagnosticirana leukemija.

Novinar je, među ostalim, primijetio da je Goran kao trener puno mirni nego što je bio kao tenisač. “A što da radim? Bacam stolice? Moram biti miran, pozitivan. Bio sam kao igrač drugačiji od ostalih, temperamentniji, ali kad gledam sada ove nove igrače, ja sam bio mila majka. U jednu me ruku vrijeđa kad mi netko kaže da sam bio divljak na terenu. A ovi danas svi nešto viču, bacaju se, luduju”, primijetio je Ivanišević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...