GORDAN JANDROKOVIĆ PORUČIO SRBIJI: "Pogledajte se u ogledalo, razmislite što radite"

Dodao je da Srbija ima niz problema s kojih želi skrenuti pažnju optužnicom.

  • Regija

  • 21. Avg. 2022  

  • 1

Predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković učestviovo je na posljednjem danu 47. Trke na prstenac te je tom prilikom dao izjavu za medije.

To su Vučićeva posla, ništa nije naučio iz historije i to ne pridonosi poboljšanju naših bilateralnih odnosa”, kazao je Jandroković, javlja N1 Hrvatska.

Dodao je da Srbija ima niz problema s kojih želi skrenuti pažnju optužnicom.

“Srbija ima puno problema – probleme oko Kosova, hoće li na rusku ili zapadnu stranu i onda koristi ove situacije da bi skretala pažnju sa svojih problema”, dodao je.

“Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirode i poruka svima u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite”, poručio je predsjednik Sabora.

Dodao je će Hrvatska zaštiti pilote.

“Smatramo da je optužnica pravno neutemeljena. Povući ćemo sve korake kako bi zaštitili naše građane.

Osvrnuo se i na pregovore oko pristupanja Srbije u EU.

Hrvatska će koristiti pregovore kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerirati. Ako žele prema Evropskoj uniji, moraju se evropski ponašati. Moraju odlučiti žele li prema Rusiji ili Zapadu”, rekao je Jandroković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...