NEVJEROVATNI PRIZORI U HRVATSKOJ: Kakav pljusak pred Brelima (VIDEO)

Tako je u srednjoj Dalmaciji bilo jačeg razvoja oblaka, ponegdje uz kišu, pljuskove i grmljavinu.

  • Regija

  • 23. Avg. 2022  

  • 0

Uprkos temperaturama preko 30 stepeni Celzijusa, u pojedinim dijelovima susjedne Hrvatske je zabilježeno nevrijeme.

Tako je u srednjoj Dalmaciji bilo jačeg razvoja oblaka, ponegdje uz kišu, pljuskove i grmljavinu.

Najviše kiše palo je na omiškom području. Prema podacima mreže meteoroloških stanica Pljusak.com, čak 36 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Kučićima u omiškom zaleđu. U Tugarama je palo 25, a slijede Omiš 23, Makarska – Osejava i Lađana 12, Dubrava 11, Makarska – Vrpolje 8 itd.

Naprimjer, Dubrava u 17 sati mjeri 18 stepeni, Tugare i Kučiće 19, u isto vrijeme u Trogiru gdje se zadržalo suho je 28 stepeni, prenosi Dalmacija Danas.

Grmljavinski oblak potom se premjestio nad istok Brača i središnji dio Hvara. U vrijeme pisanja teksta neverin je zahvatio Zastražišće.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...