CHARLIE MORGAN JE BIO PREDODREĐEN ZA USPJEH: "Ja sam sakupljač lopti kojeg je Eden Hazard udario, sada imam 26 godina i vrijedim 40 miliona funti"

Hazardova frustracija stanjem igre i Charliejeve ludorije dovele su do toga da je šutnuo tinejdžera u pokušaju da oslobodi loptu.

  • Šareni svijet

  • 24. Avg. 2022  

  • 0

Charlie Morgan je bio predodređen da zauvijek bude poznat kao dječak s loptom kojeg je šutnuo Eden Hazard.

Pravo je otkriće kada saznate da on sada posjeduje carstvo vrijedno 40 miliona funti.

alt

Kao 17-godišnjak 2013., mladić je pokušao zadržati loptu tokom uzvratne utakmice polufinala Swanseajevog Liga kupa protiv Chelsea.

Radeći na terenu za velški klub, činilo se da štiti loptu od Hazarda kada je išla u korner. Chelsea je gubio 2-0 u prvoj utakmici i imao je samo 10 minuta u uzvratu da pokuša doći do dva gola.

Hazardova frustracija stanjem igre i Charliejeve ludorije dovele su do toga da je šutnuo tinejdžera u pokušaju da oslobodi loptu.

Belgijskom napadaču je pokazan crveni karton zbog nasilnog ponašanja i Swansea je izbacio Chelsea – prije no što je podigao Liga kup zahvaljujući 5-0 pobjedi nad Bradfordom na Wembleyu.

Manje od desetljeća kasnije, Charlie, koji sada ima 26 godina, proslavio se izvan tog bizarnog trenutka s Hazardom. Zapravo, on je multimilioner s uspješnom kompanijom koja proizvodi votku i koja trenutno vrijedi 40 miliona funti.

Kompaniju pod nazivom Au Vodka osnovao je 2016. zajedno sa školskim prijateljem Jacksonom Quinnom.

Stalno su povećavali svoju prodaju, ali u decembru 2019. stvarno su počeli rasti kada su prodali 10 000 boca votke od crnog grožđa u jednom mjesecu. Sada je Charliejevo carstvo dospjelo na listu bogataša Sunday Timesa za 2022.

Otac mladog poduzetnika je Martin Morgan – direktor Swansea FC i vlasnik hotela Morgan's. No Charlie se sigurno proslavio – s mnoštvom slavnih na fotografijama koji podržavaju njegov proizvod.

alt

Među njima je bivši nogometaš Ronaldinho, vlasnik kluba Wayne Lineker i boksačka legenda Floyd Mayweather.

alt

Charlie je čak tvrdio da je Mayweather zainteresovan za poslovnu saradnju.

Govoreći za WalesOnline 2021., rekao je: “Dobili smo kontakt za Floyda – preko zajedničkog prijatelja Frosta, muzičkog producenta – i rečeno nam je da Floyd apsolutno voli marku i da voli okus crnog grožđa. Pitali su nas može li popiti nekoliko boca prije nego što ode kući.

Rekli smo da, u redu, naravno, a Floyd je rekao da će objaviti fotografiju na Instagramu sve dok ga uključimo kad napravimo nešto veliko u Americi. Prije mnogo godina pitali smo se ko bi bio najbolji ambasadir kojeg bismo mogli imati da drži bocu i mislim da je naš odgovor bio Floyd, pa je nevjerovatno kako se to pokazalo. Ludost je vidjeti marku u rukama nekoga kome se divite.”

Au Vodka sada proizvodi 35.000 boca DNEVNO, iako je Morgan priznao da nekoliko okusa nije uspjelo.

Okus manuka med i čokoladna narandža oboje su ukinuti jer nisu bili lijepog okusa, dok je sam Charlie označio onaj od banane kao “posebno odvratan”.

Ali to nije spriječilo daljnji rast poslovanja.

S tim u vezi, Morgan, koji se sada procjenjuje na 40 miliona funti, još uvijek je daleko od neto vrijednosti Hazarda – s kojim je imao onu poznatu svađu prije toliko godina.

Smatra se da napadač Real Madrida vrijedi oko 85 miliona funti, iako Morganovo carstvo napreduje velikom brzinom pa možda neće proći dugo prije nego što se ponovno bude “borio” s bivšim igračem Chelseaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...