JURGENOVO PROKLETSTVO: Klopp pakuje kofere na kraju sezone?

Samo dva boda iz prve tri utakmice razočaravajući je učinak tima, kome je prošle sezone za bod izmakla titula, a ove važi za jednog od favorita za prvo mjesto.

  • Sport

  • 25. Avg. 2022  25. Avg. 2022

  • 1

Ponavlja se priča o Jurgenu Kloppu i baksuznoj sedmoj godini u klubu...

 

Liverpool je pod vodstvom Jurgena Kloppa zabilježio najslabiji start u Premier ligi otkako je njemački trener oktobra 2015. godine sjeo na klupu slavnog kluba sa Anfielda.

Samo dva boda iz prve tri utakmice razočaravajući je učinak tima, kome je prošle sezone za bod izmakla titula, a ove važi za jednog od favorita za prvo mjesto.

Dva remija – 2:2 sa Fulhamom u Londonu i 1:1 sa Crystal Palaceom u Liverpoolu, onda i poraz 1:2 u najvećem engleskom derbiju protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu. Sve to poziva na uzbunu…

Ove rezultate prati i priča o “prokletstvu sedme godine“ Jurgena Kloppa. Po njoj bi ovo vrlo lako mogla da bude njegova posljednja sezona na klupi Redsa. Bez obzira što je ljetos potpisao novi ugovor.

“Kletva“ kaže da je njemački trener i iz prethodna dva kluba u kojima je najprije ostvario sjajne rezultate, odlazio posle sedme godine…

Prvo je bio u Mainzu s kojim je ostvario historijske rezultate, prvi put u historiji ga uveo u Bundesligu, zatim ga odveo i u Kup UEFA, ali je onda ispao u Cvajtu, pa kad nije uspio da ga vrati u Bundesligu, napustio ga je poslije sedme godine…

Tada je preuzeo Borussiju Dortmund i vrlo brzo je učinio najboljim timom Bundeslige! Preoteo je primat Bayernu, osvojio dvije uzastopne titule prvaka Nemačke, odveo žuto-crne i u finale Lige šampiona (poražen baš od Bayerna), ali je u sedmoj godini u klubu osvojio tek sedmo mjesto u Bundesligi i izgubio finale DFB Kupa Njemačke i – napustio Dortmund.

Sad je u Liverpoolu gdje je je od 2015. do danas osvojio bukvalno sve, bio je prvak Engleske (vratio titulu na Anfiled poslije 30 godina), osvojio je Ligu šampiona, FA Kup Engleske, Liga kup Engleske, Community Shield…

Ovo mu je sedam godina u klubu i doživio je najgori početak sezone…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...