MILORAD DODIK O FINANSIJSKOJ STABILNOSTI U RS: "Sjećate se priče Bakira Izetbegovića od prije nekoliko mjeseci kada je govorio da smo manji, da smo propali..."

"Sve se servisira, strani dugovi se ispalćuju, redovni anuiteti se uplaćuju. Zapadnjaci kojima mi to isplaćujemo smišljaju kako povećati nivo ugroženosti RS", rekao je Dodik.

  • Politika

  • 26. Avg. 2022  

  • 3

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je javni dug Republike Srpske 36 posto, a ukupni dug 41 odsto BDP-a, što pokazuje izuzetnu institucionalnu i finansijsku stabilnost.

Dodik je rekao da je RS najmanje zadužena zemlja na ovim prostorima.

"Zašto opozicija sada ne napada javni dug i zaduženja? Zato što se RS u ovoj godini iz vlastitih sredstava rasteretila za više od 200 miliona KM", rekao je Dodik.

Naveo je da je u RS danas pokrivenost uvoza izvozom 81 odsto, te da je prosječna plata veća nego u FBiH.

"Sjećate se Bakira Izetbegovića i njegove priče od prije nekoliko mjeseci kada je govorio da smo manji, da smo propali. Da, ima nas manje, zato imamo neki obim ekonomije manji, ali imamo strukturu koja je kvalitetnija", rekao je Dodik.

On je poručio da RS danas pokazuje izuzetnu institucionalnu i finansijsku stabilnost.

"Sve se servisira, strani dugovi se ispalćuju, redovni anuiteti se uplaćuju. Zapadnjaci kojima mi to isplaćujemo smišljaju kako povećati nivo ugroženosti RS", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...