OTKRIO PROFESIONALNI DEGUSTATOR: Griješimo li ako čaj pravimo sa ključalom vodom

Iako mnogi to ne znaju, postoji ispravan način pripreme čaja.

  • Jeste li znali

  • 01. Sep. 2022  

  • 0

Iako mnogi to ne znaju, postoji ispravan način pripreme čaja.

Šta god da mu dodate - mlijeko, med i limun, cimet… morate znati da ga pripremite.

Profesionalni degustator hrane i pića Martin Isark rekao je da pri pravljenju čaja nikada ne treba koristiti ključalu vodu.

"Vrijeme je da zaboravimo taj mit. Veoma topla voda ubija ukuse čaja i zapravo ostaje suv ukus, uglavnom tanin", kaže on.

On je objasnio da voda treba da bude najviše 80°C kako bi se osjetili svi ukusi čaja.

Ranije se za pripremu koristila topla voda jer nije bila za piće, pa je kuhana da bi se ubile bakterije, prenosi The Sun.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...