NURKIĆ I BEĆIRAGIĆ NAKON UBJEDLJIVE POBJEDE: "Nema grupe smrti, želimo da usrećimo narod u BiH"

“Mislim da sam rekao ranije da se nikoga ne bojimo, imamo ekipu da pariramo svima. Mislim da smo stvarno dobri. Imamo momke koji mogu igrati i odbranu i napad”, rekao je Nurkić.

  • Sport

  • 01. Sep. 2022  01. Sep. 2022

  • 1

Nakon velike pobjede protiv selekcije Mađarske na otvaranju Eurobasketa, Jusuf Nurkić govorio je u flash zoni odmah nakon kraja utakmice i analizirao današnji meč.

“Mislim da sam rekao ranije da se nikoga ne bojimo, imamo ekipu da pariramo svima. Mislim da smo stvarno dobri. Imamo momke koji mogu igrati i odbranu i napad”, rekao je Nurkić

Dan pauze, pa slijedi utakmica sa Njemačkom u “grupi smrti”.

“Nema grupe smrti. Mi želimo da usrećimo narod u Bosni i Hercegovini, ko god voli ovu državu da se danas osjeća ponosnim, pokušavamo najbolje što možemo uz sve probleme koje imamo. Idemo utakmicu po utakmicu. Spremni smo za Njemačku i čekamo njih”, rekao je Bosnian Beast.


Adis Bećiragić, logično bio je zadovoljan pobjedom.

“Bilo je onako kako smo očekivali. To je ekipa koju je vrlo teško uhvatiti i za glavu i za rep, ali smo rekli da moramo igrati 40 minuta, da će oni morati popustiti, a igrači su uradili sve kako treba i na kraju su Mađari popustili. Hvala svima onima koji su mi izjavilui saučešće, koji su jučer bili na dženazi moje majke i pozdrav svima koji vole Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Bećiragić.

Prekosutra Bosna i Hercegovina igra protiv domaćina, Njemačke, ali će veliki dio dvorane biti ispunjen navijačima Bosne i Hercegovine.

“Ako bude Bosanaca naših to će nam dati motivaciju. Organizator će imati neke prednosti. Ja ću pokušati objasniti igračima šta znači kada igra organizator evropskog prvenstva, ali se nadam da ćemo igrati dobro i da ćemo pobijediti”, rekao je Bećiragić.

O utakmici sa Mađarskom selektor je rekao da ga ništa u igri Mađarske nije iznenadilo.

“Znali smo šta nas čeka, da će oni igrati sporo, da će nas udvajati, da će nas tjerati na greške, ali sam znao da će naš kvalitet doći do izražaja, ako ne budemo griješili i pravili one naše samoubilačke greške, što se nije desilo u drugom poluvremenu”, zaključio je selektor košarkaških Zmajeva.

Bosna i Hercegovina sljedeći meč igra u subotu protiv domaćina Njemačke, sa početkom od 14:30 h.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...