NA JUGU AFGANISTANA: Aktivirana neeksplodirana granata, ubijeno četvero djece u školi

Djeca su bila uzrasta od sedam do 14 godina, a najmanje troje je povrijeđeno, navedeno je u saopćenju policije.

  • Svijet

  • 03. Sep. 2022  

  • 0

Neeksplodirana granata aktivirana je u subotu na jugu Afganistana ubivši najmanje četvero djece i povrijedivši troje drugih nakon što su je djeca unijela u školu, potvrđeno je iz policije.

Incident u provinciji Helmand dogodio se kada su djeca otkrila neeksplodiranu granatu, unijela je u školu i počela da se igraju s njom, navedeno je u saopćenju kancelarije šefa pokrajinske policije.

Djeca su bila uzrasta od sedam do 14 godina, a najmanje troje je povrijeđeno, navedeno je u saopćenju policije.

Afganistan je decenijama poprište rata i sukoba, a i dalje je veoma opasan za djecu, koja često sakupljaju staro gvožđe da bi ga prodali kako bi izdržavali svoje porodice. Mnogi su ubijeni ili osakaćeni kada naiđu na neeksplodirana ubojita sredstva.

Troje djece u subotnjoj eksploziji je odmah poginulo, a djevojčica je kasnije umrla u bolnici od zadobivenih povreda, javlja Anadolu Agency (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...