AMBASADORICA MLINAREVIĆ ODGOVORILA NA NOVE PROVOKACIJE "IZ KUHINJE" HDZ-a: "Podnosim ostavku ako 2. oktobra..."

"Ja imam čojstvo", napisala je Mlinarević.

  • Politika

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 3

Nije trebalo dugo čekati da ambasadorica BiH u Češkoj Maritna Mlinarević odgovori na "prozivanja" HDZ-ovog analitičara sa slovenačkom adresom Darka Mršića.

Podsjećamo, on je u svojoj poruci na Twiteru objavio kako bi prvi potez Borjane Krišto, ako bude izabrana u Predsjedništvo BiH, trebala biti smjena Martine Mlinarević i Višnje Lončar, generalne konzulice BiH u Frankfurtu.

"Kako sam jaka! Evo gospodine Mršiću javno sada, ukoliko gospođa Krišto pobijedi, 2.oktobra u 19 sati ja ću dati ostavku svim srcem. Za razliku od HDZ ambasadora koji su smjenom vlasti kao miševi čekali neće li ih Željko ipak ostaviti. Ja imam čojstvo ipak", napisala je Mlinarević.

Inače, Martina Mlinarević je, kao što je poznato, za ambasadoricu imenovana na prijedlog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. I ona sam iza sebe ima kratkotrajnu karijeru diplomate, s obzirom da je bio prvi ambasador BiH u Srbiji. Međutim, nakon izbora Dragana Čovića u Predsjedništvo BiH 2002. godine, Komšić već 2003. podnosi ostavku na ambasadorsku poziciju zbog neslaganja sa Čovićevom politikom.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...