DRUŠTVENE MREŽE GORE: Luka Mišetić uzburkao duhove -„Da nije bilo Hrvatske vojske RS bi proglasila neovisnost od BiH prema deklaraciji Izetbegovića i Krajišnika“

Mišetić je odgovorio na objavu Reufa Bajrovića.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2022  

  • 9

Luka Mišetić, američki odvjetnik bh. korijena napisao je na Twitteru da bi, da nije bilo intervencije Hrvatske vojske kojom je okončan rat u BiH, Republika Srpska proglasila neovisnost od BiH 2000. godine temeljem sporazuma Izetbegović – Krajišnik iz 1993. godine.

-Bez Hrvatske vojske, Bosna i Hercegovina bi danas, u najboljem slučaju, bila “suverena” kao što je suveren Cipar. U vjerojatnijem scenariju, RS bi proglasila neovisnost od BiH 2000. godine putem referenduma, prema deklaraciji Izetbegovića i Krajišnika iz rujna 1993. godine, poručio je Mišetić.

Mišetić je odgovorio na objavu Reufa Bajrovića.

Bajrović je komentirao tvrdnje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića tokom svog govora na 27. obljetnici oslobođenja Jajca u akciji HV-a i HVO-a “Maestral”.

“Treće što je lupio da je spasio granice BiH, ne zna ili zaboravlja, da su granice BiH utvrđene priznanjem i članstvom u UN-u i nikada agresijom ne mogu biti promjenjene, rs kao i hrhb su bile okupirana teritorija članice UN-a”, poručio je Bajrović na Twitteru.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...