SRPSKI DESNIČAR OTIŠAO U RUSIJU, PA POKAZAO SAV RASKOŠ SVOG IDIOTIZMA: "Radujte se Srbi, Rusija svakim danom geografski sve bliža"

„Čast mi je da u ovom historijskom trenutku boravim u Rusiji na poziv njenih državnih organa i da mogu na licu mjesta da dam podršku oslobađanju i prisajedinjenju historijskih ruskih teritorija,“, naveo je Vacić u saopštenju.

  • Regija

  • 24. Sep. 2022  24. Sep. 2022

  • 6

Srpska desnica je saopštila da je predsjednik te organizacije Miša Vacić u petak otputovao u Moskvu, kako bi dao podršku mobilizaciji koja se odvija u toj zemlji i referendumima koji se održavaju u okupiranim dijelovima Ukrajine.

„Čast mi je da u ovom historijskom trenutku boravim u Rusiji na poziv njenih državnih organa i da mogu na licu mjesta da dam podršku oslobađanju i prisajedinjenju historijskih ruskih teritorija. Rusija je svakim danom sve bliža Srbiji, ne samo kroz jačanje veze naša dva naroda, već i geografski i to treba da raduje svakog Srbina“, naveo je Vacić u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju Srpske desnice, u Moskvu je otputovala delegacija građana Srbije sastavljena od društvenih aktivista, novinara, predstavnika udruženja i pokreta.

Dodaje se da su domaćini srbijansku delegaciju smejstili u hotel „Ukrajina“ u Moskvi.

Vacić je otputovao u Moskvu, dok istovremeno u Srbiju stižu građani Rusije koji bježe od mobilizacije. Još je veći broj onih koji su automobilima prešli u susjedne ruske države, u koje im je ulazak i dalje moguć.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...