NAJZANIMLJIVIJE ĆE BITI U ZENICI I SARAJEVU: Danas dva derbija 13. kola PL BiH

Zahuktala Željina lokomotiva dočekuje aktualne prvake BiH ekipu Zrinjskog na Grbavici. Tim Edisa Mulalića ima vezanih mečeva bez poraza, u kojima su ostvarili četiri pobjede i dva remija. Posljednji put Plavi su izgubili 20. augusta od Borca 2:1 u Banjaluci.

  • Sport

  • 08. Okt. 2022  

  • 0

Danas su na rasporedu četiri utakmice 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najzanimljivije će biti u Sarajevu i Zenici.

Zahuktala Željina lokomotiva dočekuje aktualne prvake BiH ekipu Zrinjskog na Grbavici. Tim Edisa Mulalića ima vezanih mečeva bez poraza, u kojima su ostvarili četiri pobjede i dva remija. Posljednji put Plavi su izgubili 20. augusta od Borca 2:1 u Banjaluci.

S druge strane sastav Sergeja Jakirovića dolazi u Sarajevo poslije tri vezane pobjede protiv Igmana, Slobode i Širokog i svakako pobjedom želi preuzeti lidersku poziciju nacionalnog šampionata.

U posljednjih pet međusobnih okršaja, Mostarci su bili bolji u četiri navrata, a Željo je to prekinuo početkom ove sezone, kada je Pod Bijelim Brijegom slavio u 2. kolu 2:1.

Željo je trenutno prvi na tabeli sa 22 boda, a Zrinjski treći sa jednim bodom manje, ali i dvije utakmice manje od današnjeg protivnika.

Sarajevo u istom terminu od 17 sati na Bilinom Polju pod imperativom pobjede dočekuje banjalučki Borac. Momčad Feđe Dudića nije pobijedila u posljednja četiri meča PL BiH. Upisali su poraz od Tuzla Cityja, remizirali prije toga sa Veležom i Širokim, te upisali još jedan poraz od Zrinjskog.

Borac je vezao dvije pobjede protiv Sloge i Tuzla Cityja. Svakako da je stabilnost i bolju igru donio Vinko Marinović, kada je preuzeo ekipu krajem augusta i otkaza Nenada Lalatovića.

Marinović je poslije preuzimanja klupe Banjalučana ostvario tri pobjede, remi i jedan poraz.

Borac je trenutno četvrti na tabeli sa 20 bodova, a tim sa Koševa 7. sa svega 16 .

U ostalim terminima od 15 sati igraju se još dva meča, a sastaju se: Leotar-Sloga i Sloboda-Široki Brijeg.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...