BORENOVIĆ JE DUHOVIT: "Samo još Zmaj od Šipova nije potpisao peticiju podrške Dodiku"

On navodi da ogroman broj intelektualaca iz Republike Srpske nije na tom Dodikovom spisku, a na njemu je najviše onih koji su istovremeno i na njegovom platnom spisku.

  • Mini market

  • 20. Okt. 2022  20. Okt. 2022

  • 0

„Uz dužno poštovanje prema nekoliko ljudi iz Srbije koji su zloupotrebljeni potpisujući nekakvu peticiju kojom se direktno miješaju u izborni proces i volju naroda u Republici Srpskoj, većina potpisnika su Dodikovi poltroni, ambasadorčići i pojedini direktori i rukovodioci vladinih i provladinih institucija“, kaže Branislav Borenović, lider PDP-a.

Borenovića čudi što Dodik nije na spisak stavio i onog svog jurišnika i zmajovitog fana iz Šipova.

„Taj Zmaj iz Šipova je oličenje društva koje je Dodik kreirao. On je oličenje republike u kojoj aplaudiraju, podstiču, šeruju primitivizam, bahatost, korupciju i nepravdu. Protiv svega toga se mi iskreno i odlučno borimo, jer hoćemo slobodnu, pravednu, dostojanstvenu i ponosnu Republiku Srpsku u kojoj zakoni jednako vrijede za sve“, navodi Borenović.

On navodi da ogroman broj intelektualaca iz Republike Srpske nije na tom Dodikovom spisku, a na njemu je najviše onih koji su istovremeno i na njegovom platnom spisku, piše Danas.rs. 

Balša Božović, predsjednik izvršnog odbora Regionalne akademije za razvoj demokratije ističe da je u projektu “srpski svet” došlo do sukoba dvije struje. Jednu predvodi Milorad Dodik, drugu Aleksandar Vučić.

"Tu nema političkih i vrednosnih razlika, obojica su za crtanje novih etničkih granica u regionu spoljnopolitički oslonjeni na Rusiju. Ovde se radi o tome ko će biti “vožd” tog antievropskog i nacionalističkog projekta, Dodik ili Vučić. Peticija podrške ekstremnih i proruskih desničara Miloradu Dodiku je pokazatelj i poruka da Aleksandar Vučić gubi primat u tom nacionalističkom projektu i da taj sloj poludruštva, iz kog je Vučić politički i ponikao, više vjeruje Dodiku nego njemu. Nije tajna da čak i velika većina vladika iz SPCa podržava Dodika“, navodi Božović.

Dodaje da je tužno što ni Srbija, ni Republika Srpska nemaju evropsku alternativu, već su osuđene da gledaju dva lica iste pogubne i nazadne politike kako se tuku za svoje lične interese.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...