CVIJANOVIĆ SE SJETILA SANKCIJA NJOJ I DODIKU: "Liz Truss dijelila lekcije šta treba da se radi u BiH, a nije znala..."

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas povodom ostavke britanske premijerke Liz Truss da je ta britanska funkcionerka dijelila lekcije šta treba da se radi u BiH, ali da očigledno nije znala šta treba da se radi u Londonu.

  • Mini market

  • 20. Okt. 2022  20. Okt. 2022

  • 1

"Nije naše da se petljamo u izbore i imenovanja u drugim zemljama, kao što ni njihovo nije da se petljaju u naše unutrašnje stvari. Ali s kakvom nadobudnošću, a i prilično drsko je ova britanska funkcionerka dijelila lekcije šta treba da se radi u BiH prilikom njene nedavne posjete Sarajevu, ali očito nije znala šta treba da se radi u Londonu", napisala je Cvijanović na Instagramu.

Cvijanović je istakla da ne treba izgubiti iz vida ni lažno objašnjenje Liz Truss za sankcije koje je Velika Britanija uvela Miloradu Dodiku i njoj.

Ona je navela da je, prema anketiranim građanima Velike Britanije, Liz Truss sa kratkotrajne premijerske pozicije otišla zasluženo.

"Što se tiče BiH, spasiti se može kroz svoj Ustav i unutrašnji dijalog, a ne time što će biti igračka u tuđim rukama", zaključila je Cvijanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...