DODIK ČESTITAO XI JINPINGU: "Teška vremena traže odlučne lidere"

"Uveli ste NR Kinu u novu eru socijalizma sa kineskim karakteristikama u kojem je ostvarena velika renesansa kineskog naroda i postavljeni jaki temelji za izgradnju moderne socijalističke države", istakao je Dodik u čestitki.

  • Politika

  • 23. Okt. 2022  

  • 4

Predsjednik SNSD-a i odlazeći član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Kine Xi Jinpingu ponovni izbor na mjesto generalnog sekretara Komunističke partije Kine /KPK/, ističući da je nedvosmislena podrška, koju je dobio na 20. Kongresu ove partije, još jedan pokazatelj impresivnih rezultata, koje je NR Kina postigla pod njegovim vodstvom.

"Uvjeren sam da ćete i u ovom mandatu nastaviti da odlučno vodite Vašu zemlju u pravcu daljeg napretka i nacionalnog podmlađivanja na svim poljima. Uveli ste NR Kinu u novu eru socijalizma sa kineskim karakteristikama u kojem je ostvarena velika renesansa kineskog naroda i postavljeni jaki temelji za izgradnju moderne socijalističke države", istakao je Dodik u čestitki.

On je naglasio da je na ovom važnom kongresu data jednoglasna podrška i spoljnopolitičkim vizijama i inicijativama predsjednika Kine, kao što su izgradnja društva zajedničke budućnosti čovječanstva, koncept razvoja multilaterizma, kao i inicijative za globalni razvoj i globalnu bezbjednost.

"Teška vremena traže odlučne lidere, koji mogu adekvatno da odgovore na sve izazove s kojima se suočavamo na globalnom planu. Vi ste se pokazali ne samo odlučnost da se izborite sa globalnim izazovima, nego i veliku odgovornost i solidarnost prema drugim narodima i državama u kriznim situacijama", istakao je Dodik.

Lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH čestitao je i svim novoizabranim članovima Centralnog komiteta KPK i poželi im mnogo uspjeha u obavljanju ove važne dužnosti.

"Uz veliku zahvalnost na podršci i pomoći Vaše zemlje u najtežim trenucima, kao i najbolje želje za prosperitet i blagostanje bratskog kineskog naroda, molim Vas, uvaženi predsjedniče, da primite izraze mog dubokog potšovanja", naveo je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...