ŽELJKA CVIJANOVIĆ NA SASTANKU SA AUSTRIJSKOM MINISTRICOM KAROLINOM EDSTADLER: "Očekujem principjelan pristup članica EU prema Bosni i Hercegovini"

Cvijanović je istakla da su institucije entiteta RS posvećene evropskom putu.

  • Politika

  • 04. Nov. 2022  04. Nov. 2022

  • 0

Sagovornice su razmijenile mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, procesu evropskih integracija, kao i perspektivi dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji, saopćeno je iz Kabineta predsjednice bh. entiteta RS.

Cvijanović je istakla da su institucije entiteta RS posvećene evropskom putu, te da od EU i zemalja članica očekuju realističan i principijelan pristup prema BiH, kao i puno uvažavanje njene ustavne strukture.

Predsjednica entiteta RS naglasila je važnost očuvanja mira i stabilnosti, te efikasnog prevazilaženja političkih izazova u BiH putem unutrašnjeg dijaloga predstavnika svih konstitutivnih naroda.

Na sastanku je konstatovano da je Austrija značajan vanjskotrgovinski partner RS, te izražena opredijeljenost ka daljem unapređenju privredne saradnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...