HITNO, U MOSTARU: Čovićev HDZ i HNS o implementaciji izbora i partneru u vlasti...

Predsjednik HDZ-a BiH izjavio je da očekuje formiranje vlasti u roku od 45 dana odnosno do druge polovine decembra.

  • Vijesti

  • 07. Nov. 2022  

  • 0

HDZ BiH i HNS danas će, kako je najavljeno, održati odvojene sjednice na kojima će zauzeti stavove o aktivnostima oko implementacije rezultata Općih izbora 2022, te o procesu pripremama zasjedanja XI Sabora HNS-a.

Predsjednik HDZ BIH Dragan Čović za ovu sedmicu je najavio početak procesa pregovora o formiranju vlasti, a već je najavio koje pozicije će zauzeti kadrovi HDZ BiH. To su predsjedavajući Vijeća ministara BiH i predsjednik FBiH, s tim da je Čović najavio da će raditi o ženama.

Predsjednik HDZ BiH izjavio je da očekuje formiranje vlasti u roku od 45 dana odnosno do druge polovine decembra.

-Dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH ponudit će partnerima, legitimnim predstavnicima druga dva naroda, jasne elemente programskih smjernica, koje će biti ključne oko uspostave kantonalnih i entitetskih vlada, kao i Vijeća ministara, saopćeno je ranije.

HDZ je zajedno sa SNSD-om dogovorio zajednički blok i kako će nastupiti prema trećem partneru/partnerima.

Nije tajna da će presudno biti ko će imati većinu u Domovima naroda Parlamenta FBiH i PS BiH te da i HDZ čeka rasplet situacije jer je situacija još uvijek nejasna kada je riječ o Klubu Bošnjaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...