LEGENDARNA DORIS DRAGOVIĆ PRIJE KONCERTA U SPLITU: "Nisam nervozna! Sinoć sam na probi satima skakala po bini..." (FOTO)

Na pitanje hoće li je doći gledati neko iz porodice nasmijano je dodala: Bit će ih od pet i po godina pa nadalje.

  • Estrada

  • 12. Nov. 2022  12. Nov. 2022

  • 0

"Ako me pitate jesam li spremna za susrete s velikim brojem ljudi, to nisam nikad i uvijek me iznenadi i zatekne. Ako me pitate jesam li spremna ovako glazbeno, to jesam. Dugo se spremamo, u ovih 40 godina svašta se pjevalo, s dosta toga smo skinuli prašinu, dosjetili smo se prilagoditi neke aranžmane", kazala je Doris  Dragović na pitanje o tome je li spremna za koncert.

Sat vremena prije koncerta pojavila se pred novinarima u odijelu i visokim potpeticama dobro raspoložena.

Na pitanje što pamti u godinama koje su iza nje, slatko se nasmijala kako pamti sve slabije.

"U mojim je godinama sve teže pamtiti. Nekad zaboravim što sam radila jučer. Moja karijera je poput neke rijeke, koja je u nekim trenucima bila ludilo od brzaka, vodopada… A nekad kao lijepi široki Dunav. I sve to vodi mojem moru. Kad dođe more ja ću mu lipo mahnit, a vi mu nešto otpjevate!

Kako je pjevati pred svojom splitskom publikom?

"Svakako je posebno pjevati pred svojom publikom. Nije neka nova mudrost ako kažem da u svom selu niko nije prorok. Imam informaciju da ima dosta mojih vršnjaka u publici. To me jako veseli. Večerašnji repertoar prilagođen je njima.

image  Jakov Prkic/Cropix

Koji joj je duet ostao u najljepšem sjećanju?

"Bila sam mlada i lijepa, mnogo mlada kad sam imala duet s Petrom mojim. Tu je i vječni Jacques, Mr. Voice. Posebno mi je bilo drago pjevati s Prljavcima ‘Baklje ivanjske’. Tu je i luda suradnja s Osmim putnikom. Svaka me od tih priča obogatila. I kao čovjeka i kao glazbenicu. I sad dok vam ovo pričam lagano mi se matna" našalila se pjevačica.

Koliko je teško ili lako bilo izabrati pjesme za večerašnji koncert iz bogate karijere koja traje već 40 godina?

"To je bilo izuzetno teško! Pitanje u sridu! Jedno šesnaest puta smo se posvađali oko toga. Dali smo si dosta truda oko toga što promijeniti, a što ostaviti istim. Po prvi put ću s gudačima izvesti "Ovo je naša krv" koja traži simfonijski, himnični zvuk. Zahvalna sam na tome Geli što mi je to omogućio. Ja živim u vama mladima. Vi ste moje srećice i bez vas me nema", kazala je Doris.

Na pitanje hoće li je doći gledati neko iz porodice nasmijano je dodala: Bit će ih od pet i po godina pa nadalje. Što reći…

"Nisam nervozna. Bila bih da nismo imalo toliko puna proba. Sinoć sam skakala tu na pozornici satima što nažalost večeras neću moći jer sam u ovim visokim potpeticama. Zbilja sam uživala. Baš je bio gušt i jedva čekam da koncert počne", piše "Slobodna Dalmacija."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...