EDI RAMA, PREMIJER ALBANIJE: "Vjerujem da će do konačnog priznanja Kosova doći prije..."

Zajednička sjednica parlamenata Albanije i Kosova održana je povodom 110. godišnjice nezavisnosti Albanije.

  • Regija

  • 28. Nov. 2022  

  • 3

Premijer Albanije Edi Rama poručio je na zajedničkoj sjednici kosovskog i albanskog parlamenta da će doći do konačnog priznanja Kosova i da se na to neće dugo čekati, objavio je portal Kosovo online, pozivajući se na izvještaje medija iz Tirane.

U govoru pred poslanicima Кosova i Albanije u Tirani, Rama je rekao kako vjeruje da će Kosovo biti priznato u svim svjetskim instancama.

„Vjerujem da će do konačnog priznanja doći prije nego kasnije i da Kosovo neće čekati onoliko dugo koliko je proglasilo svoju nezavisnost da konačno bude međunarodno priznato i da bude prisutno u svakoj instanci sveopšte organizacije svijeta“, rekao je Rama.

Zajednička sjednica parlamenata Albanije i Kosova održana je povodom 110. godišnjice nezavisnosti Albanije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...