SKANDAL, UŽIVO: Čovićev novinar i franjevački provincijal besramno napali bivše predsjednike Republike Hrvatske Mesića i Josipovića i bivšu premijerku Jadranku Kosor… (VIDEO)

Vasilj je nedavno intervjuirao hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i tendencioznim komentarima i upadicama na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića pokušao isprovocirati zapaljive odgovore svog sugovornika.

  • Mini market

  • 21. Dec. 2022  21. Dec. 2022

  • 9

Nekadašnji mladi novinar sportske redakcije propale HDZ-ove televizije „Herceg Bosne“ Miroslav Vasilj danas je vedeta novoformirane RTV HB. I to nije sve. Vasilj uči novinarstvu i mlade mostarske studente.

Vasilj je nedavno intervjuirao hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i tendencioznim komentarima i upadicama na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića pokušao isprovocirati zapaljive odgovore svog sugovornika.

Slično se dogodilo i sinoć, kada je preko puta Vasilja sjedio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

Ovaj svećenik rođen u Rami živio je 30 godina u Americi, a danas tvrdi da je Zapad sagnjio i poručuje mladima da se ne boje kritizirati one koji imaju moć, vlast, kape i pozicije.

Svećenik je govorio i o odlasku mladih iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a Čovićev novinar je dodatno pokušao podrgijati atmosferu optužujući bivše hrvatske predsjednike Stjepana Mesića, Ivu Josipovića, te bivšu premijerku Jadranku Kosor za odlazak mladih s ovih prostora.

Iako je Vasilj premlad da bi upamtio šta se događalo 90-ih godina to ga nije sprečavalo da brutalno izvrijeđa i optuži hrvatske čelnike koji se nisu slagali s Tuđmanovom politikom. Napomenimo i kako je Vasilj uspio izazvati reakciju sugovornika, te su obojica složno nastavili širiti propagandu mržnje do kraja emisije.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...