DNO DNA: Dodik dodjeljuje zlatnike bebama rođenim na dan rođenja "najvoljenije Republike"

"S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu", rekao je Dodik.

  • Vijesti

  • 08. Jan. 2023  08. Jan. 2023

  • 13

Milotrad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska kazao je da je ponosan na sve ono što je RS danas i sretan što se i ove godine dostojanstveno i svečano obilježava "najvažniji dan za sve koji istinski vole Republiku Srpsku".

"Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život. Ima dovoljno širine i ljubavi za sve dobre ljude, svih vjera i nacija. Proslava 9. januara je dan našeg okupljanja, dan njenog rođenja i dan kada se sjećamo svih onih koji su dali život da bismo imali svoju zemlju i svoju slobodu", napisao je Dodik.

"S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu", rekao je Dodik.

Poručio je da ga posebno raduje to što će ove godine početi još jedna lijepa praksa - "dodjela zlatnika bebama rođenim na dan rođenja najvoljenije Republike".

"Želja mi je da ova aktivnost postane tradicija i da radost ovog velikog dana osjete i naši najmlađi stanovnici rođeni 9. januara", dodao je Dodik.

Prošle sedmice, kako je naveo, održani su i razgovori sa predstavnicima "Osmorke".

"Jasno smo poručili da želimo da se odblokiraju procesi u BiH, ali i ponovili da to ne znači da ćemo odustati od svojih prava te da nećemo dozvoliti da nam neko uzme našu imovinu", dodao je Dodik.

Na banjalučkom groblju Sveti Pantelija položeni su vijenci palim borcima Vojske Republike Srpske. 

Dodik je izjavio da na svijetu nije zabilježen primjer da međunarodna zajednica određuje šta će jedan narod proslavljati. 

“Narod određuje svoje praznike. Republika Srpska je danas stabilna, sigurna, bezbjedna, nastavlja svoj put i zna šta hoće”, rekao je Dodik.

Podsjetimo, obilježavanje 9. januara Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim, a zbog genocida i drugih oblika ratnih zločina pred međunarodnim sudom u Haagu osuđeni su osnivači Republike Srpske.

 

(SB)

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...