BURIM PIRAJ PORUČIO GRAĐANIMA KOSOVA: "Moramo bojkotovati srpske proizvode"

Piraj je naglasio da su tražili da se sastanu sa premijerom Aljbinom Kurtijem kako bi razgovarali o kampanji za bojkot srpskih proizvoda.

  • Regija

  • 14. Jan. 2023  14. Jan. 2023

  • 0

Jedan od lidera kampanje "Ne kupujte srpske proizvode" Burim Piraj rekao je da građani Kosova moraju da podignu svoj ekonomski patriotizam i prestanu da kupuju proizvode iz Srbije, ali je priznao da je za to potrebna i podrška Vlade, prenosi Koha.

Piraj je naglasio da su tražili da se sastanu sa premijerom Albinom Kurtijem kako bi razgovarali o kampanji za bojkot srpskih proizvoda, ali prema njegovim riječima, Kurti nije odgovorio. On je rekao da su pisali i predsjedniku parlamenta Gljauku Konjufci, ali da još nisu dobili odgovor.

“Mi smo uputili zahtjev Kurtiju i Konjufci da se sastanemo, ali nisu odgovorili dok smo se sa ministarkom Rozetom Hajdari sastali. U toku razgovora smo pokazali zabrinutost. Kurti nam ne odgovara već nekoliko mjeseci, dok smo Konjufci pisali prije dva-tri dana ali ni od njega još uvijek nema odgovora. Vjerujemo da ćemo ih dobiti. Moramo podići ekonomski patriotizam ali nam je potrebna podrška države”, rekao je Piraj.

On je dodao da će od institucija tražiti detaljniju analizu srpskih proizvoda koji su ušli na Kosovo.

"Sve srpske proizvode treba analizirati. Čak i materijalni proizvodi, jer se ne zna kolika je njihova radijacija. Moramo čuvati svoje zdravlje. Imamo podatke da srpske proizvode rijetko provjerava AUV. Tražićemo veću kontrolu nad srpskim proizvodima”, dodao je on.

Piraj ne razumije zašto politika oklijeva da ga podrži u ovoj kampanji i da se sastao sa opozicionim liderima Memljijem Krasnićijem i najavio sastanak sa predsjednikom DSK Ljumirom Abdidžikuom.

Piraj je rekao da još nemaju podatke iz Carine Kosova, ali smatra da je posljednjih mjeseci došlo do smanjenja kupovine proizvoda porijeklom iz Srbije. On priznaje da je potrebno učiniti više kako bi građani postali svjesni zašto ne bi trebalo da kupuju srpske proizvode, a upozorava da kampanja "Ne kupujte srpske proizvode" neće biti kratka.

"Srpski proizvodi nisu bitni. Možete lijepo živeti i bez njih”, naglasio je Piraj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...