STIGLE I PRVE SNIMKE: Rusija i Bjelorusija započeli vojne vježbe, oglasio se Putin... (FOTO)

Putin je rekao kako se nada da će vojnici ostvariti više pobjeda nakon što je Rusija preuzela kontrolu nad istočnoukrajinskim rudarskim gradom Soledar. Kijev i dalje osporava da je grad zauzet.

  • Svijet

  • 16. Jan. 2023  

  • 0

Rusija Bjelorusija jutros su započele zajedničke vježbe zračnih snaga, što je izazvalo strahove u Kijevu i na zapadu da bi Moskva mogla iskoristiti svog saveznika za pokretanje nove kopnene ofenzive u Ukrajini. Prema saopćenju objavljenom na Telegram profilu Ministarstva odbrane Bjelorusije, jedinice ruskih zračno-svemirskih snaga stigle su na aerodrome Bjelorusije jučer kasno navečer.

Nešto poslije 8 sati ujutro po lokalnom vremenu Ministarstvo je saopćilo da su započele planirane zadaće borbene obuke. "Danas je započela zajednička taktička letačka vježba jedinica zrakoplovstva Oružanih snaga Republike Bjelorusije i Ruske Federacije koje ulaze u sastav zrakoplovne komponente Regionalne grupacije snaga", objavili su. Ministarstvo je dodalo da je glavni cilj vježbe "povećanje operativne kompatibilnosti u zajedničkoj izvedbi zadaća borbene obuke".

Ruski predsjednik Vladimir Putin je uoči održavanja vojnih vježbi za državnu televiziju Rossiya 1 rekao da je ono što on naziva "specijalna vojna operacija" u Ukrajini dobila pozitivan zamah i ide prema planu. "Dinamika je pozitivna. Sve se odvija u okviru plana Ministarstva obrane i Glavnog stožera", rekao je.

Putin je rekao kako se nada da će vojnici ostvariti više pobjeda nakon što je Rusija preuzela kontrolu nad istočnoukrajinskim rudarskim gradom Soledar. Kijev i dalje osporava da je grad zauzet.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...