RAKITIĆ JUNAK SEVILLE: Pogledajte gol u zadnjoj minuti kojim su Andalužani pobjegli iz zone ispadanja...

Rakitiću je ovo prvi ligaški pogodak u sezoni, kojim je zaradio i titulu igrača utakmice.

  • Sport

  • 22. Jan. 2023  

  • 0

Ivan Rakitić donio je minimalnu 1:0 pobjedu Sevilli pogotkom u 89. minuti protiv Cadiza u 18. kolu španjolske La Lige. U  jednosmjernoj utakmici domaćini su neumorno pokušavali stići do tri boda, a šansa se ukazala tek nakon što je glavni sudija pokazao na bijelu tačku zbog igre rukom Cadizovog stopera Aleja.

Alejo je zbog tako zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, a Ivan Rakitić poslao je loptu u desnu, a golmana u lijevu stranu i osigurao Sevilli zlata vrijednu pobjedu, kojom su se sa opasnog 19. mjesta popeli na 14. poziciju s 18 bodova.

Rakitić je imao još jednu šansu, već u idućem napadu probio se u kazneni prostor i iz ukošene pozicije gađao bliži ugao, ali golman Ledesma ovaj put bio je spreman. Rakitiću je ovo prvi ligaški pogodak u sezoni, kojim je zaradio i titulu igrača utakmice.

Gol Rakitića pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...