FEBRUAR DONOSI IZNENAĐENJE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 14 dana…

Na zapadu, jugozapadu te u centralnim i istočnim predjelima Bosne prognozira se susnježica i snijeg.

  • Vijesti

  • 24. Jan. 2023  

  • 0

Nestabilne vremenske prilike, u Bosni, praćene padavinama zadržat će se do kraja januara, dok se u Hercegovini očekuje stabilnije vrijeme bez kiše. Na zapadu, jugozapadu te u centralnim i istočnim predjelima Bosne prognozira se susnježica i snijeg, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne moguće su slabe i povremene padavine u vidu kiše i susnježice. Početkom februara očekuje se stabilno vrijeme, a novo pogoršanje uz pojačan vjetar i padavine prognozira se od 5. februara i to širom zemlje.

Do 28. januara, prognozirane vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama uobičajenih za januar. Minimalne vrijednosti prognoziraju se od -2 do 3 u Bosni, na jugu zemlje do 6°C, a najviše dnevne u Bosnu između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

Promjenu temperaturnog režima očekujemo od 29. januara pa sve do 7. februara. U Bosni, tokom ovog perioda, minimalne temperature zraka kretat će se od -7 do -2, u Hercegovini oko -1°C, a maksimalne u Bosni do 2 u Hercegovini do 7°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...