AMANDMANIMA HDZ-a I OSMORKE "SKIDA" SE 10 MILIONA OD ŽELJEZNICA FBiH; SINDIKAT ZAPRIJETIO: "Zaustavit ćemo saobraćaj"

"Upozoravamo sve aktere i zastupnike u Federalnom parlamentu da ovim direktno ugrožavaju egzistenciju radnika i cijele kompanije", navode iz Sindikata.

  • Vijesti

  • 26. Jan. 2023  26. Jan. 2023

  • 2

Samostalni sindikat izvršnog osoblja Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine reagirao je na informaciju da je Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojio prijedloge amandmana na budžet FBiH, kojim se "skida" 10 miliona KM od Željeznica FBiH.

"Upozoravamo sve aktere i zastupnike u Federalnom parlamentu da ovim direktno ugrožavaju egzistenciju radnika i cijele kompanije",  navode iz Sindikata.

Napominju da su "zastupnici ovim činom probudili bijes radnika, te da će oni kao Sindikat sigurno zauzeti stav i neće dozvoliti nikakvo političko prepucavanje preko Željeznica FBiH".

"Ovaj Sindikat ne interesuje politika nego radnik i kompanija. Izvršno osoblje je ono koje ima sve poluge da zaustavi saobraćaj, a to će se sigurno desiti u slučaju da ovaj amandman bude usvojen", navode iz Sindikata.

Napominju da željezničari imaju najmanje plaće u državi, da se trenutno kreće u pregovore za novi kolektivni ugovor, a da ovim činom zastupnika samo radnici mogu biti oštećeni.

"To nećemo dozvoliti i računajte na štrajk i zaustavljanje željezničkog saobraćaja, a time i kolaps privrede u cijeloj Bosni i Hercegovini", poručili su iz Sindikata.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...