NA POMOLU SU SENZACIONALNI TRANSFERI: Luki Modriću nude 30 miliona eura po sezoni, u igri su Benzema i Ramos...

Pregovori o njihovom prelasku u Saudijsku Arabiju će se nastaviti, zaključuje se.

  • Sport

  • 01. Feb. 2023  

  • 0

Saudijska Arabija želi podići nogomet na višu razinu i promovirati se kroz dolaske nogometnih zvijezda da bi se dodatno istaknula u zajedničkoj kandidaturi s Egiptom i Grčkom za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine. Već je stigao Cristiano Ronaldo u Al Nassru, a želja bogatih Saudijaca je da u tamošnji nogomet presele još neka jaka igračka imena kao što su Sergio Ramos, Karim Benzema i Luka Modrić.

Ugledni španjolski Sport tvrddi da su agenti trojice navedenih igrača bili kontaktirani i da im je predložena ideja prelaska tih zvijezda u Saudijsku Arabiju. Ideja je bila da pristupe ligi, potpišu ugovor s njom, a kad se transferi odrade da sami odluče kojem klubu žele pristupiti.

Svakom od njih, ističe Sport, predložen je dvogodišnji ugovor uz nevjerojatno izdašnu ponudu od po 30 miliona eura za sezonu. Ramos (PSG), Benzema i Modrić (obojica Real Madrid) postali bi tako jedni od najplaćenijih nogometaša svijeta i to u zemlji u kojoj novi igrači ne moraju plaćati porez na zaradu.

Također, svoj trojici na kraju sezone ističe ugovor i još uvijek čekaju hoće li im klubovi ponuditi nove. Pregovori o njihovom prelasku u Saudijsku Arabiju će se nastaviti, zaključuje se.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...