REAL MADRID TEŠKOM MUKOM DO NOVA TRI BODA: Pogledajte kako je VAR prekinuo slavlje Luke Modrića…

Katalonci imaju 50, a Real 45 bodova, dok se Valencia, koja je u zadnjih pet kola osvojila samo jedan bod, nalazi se na 14. mjestu s 20 bodova, samo jednim više od zone ispadanja.

  • Sport

  • 03. Feb. 2023  

  • 0

U odgođenom susretu 17. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je pobijedio Valenciju s 2-0 smanjivši zaostatak za vodećom Barcelonom na pet bodova.

"Kraljevski klub" se mučio u prvom poluvremenu protiv "Šišmiša", no u nastavku je zaigrao daleko bolje i sasvim zasluženo je stigao do tri boda.

Zanimljivo je kako su u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Madriđani došli u vodstvo pogotkom Antonia Rudigera, i to na asistenciju Luke Modrića.

Sjajno je Modrić izveo korner i pronašao njemačkog braniča kojem nije bilo teško zatresti mrežu gostiju, ali nakon VAR provjere pogodak je poništen.

Sporan je bio prekršaj Karima Benzeme nad Musahom u kaznenom prostoru gostiju. Zbog toga je sudac poništio pogodak, ali i pokazao žuti karton francuskom napadaču.

Poništeni pogodak Reala pogledajte OVDJE.

Real je poveo u 52. minuti pogotkom Marca Asensija, a samo tri minute poslije je Vinicius Junior povećao na 2-0. Kod oba gola asistent je bio Karim Benzema.

Gosti su od 72. minute igrali bez isključenog Gabriela Pauliste koji je "pocrvenio" zbog grubog prekršaja nad Viniciusom.

Katalonci imaju 50, a Real 45 bodova, dok se Valencia, koja je u zadnjih pet kola osvojila samo jedan bod, nalazi se na 14. mjestu s 20 bodova, samo jednim više od zone ispadanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...