ŽELJEZNIČAR IZGUBIO OD POSLJEDNJEPLASIRANE EKIPE NA TABELI: Konjički Igman savladio plave s Grbavice rezultatom...

Prva prilika za Igman viđena je u 19. minuti, a imao je bivši igrač Željezničara Damir Hrelja. Lijepo ga je uposlio Bodul, ovaj izašao sam na Bendera, a na kraju golman Željezničara izašao kao pobjednik.

  • Sport

  • 25. Feb. 2023  25. Feb. 2023

  • 0

Fudbaleri Igmana iz Konjica upisali su veliku pobjedu u susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Željezničara rezultatom 3:1. Husref Musemić se u Premijer ligu tako vratio u velikom stilu, a Ahmetović prvijenac obilježio pogotkom, piše N1.

Na prvu priliku čekalo se do devete minute, a prijetili su gosti. Andrija Drljo je šutirao sa nekih 20 metara nakon odbijene lopte, Ćeman se malo mučio, ali na kraju zaustavio udarac.

Minut kasnije prijetio je i Amoah, lijepo se namjestio, ali šutirao preko gola Ćemana.

SAMO SU PRIJETILI

Prijetili su nakon toga Plavi još u dva navrata i to preko Amoaha i Drlje, ali nije bilo opasnosti po golmana domaće ekipe.

Prva prilika za Igman viđena je u 19. minuti, a imao je bivši igrač Željezničara Damir Hrelja. Lijepo ga je uposlio Bodul, ovaj izašao sam na Bendera, a na kraju golman Željezničara izašao kao pobjednik.

U 23. minuti Bodul postavio loptu na slobodan udarac, pokušao iznenaditi Bendera, ali je šut otišao visoko preko gola.

Plavi su danas zbog povrede bili lišeni usluga Semira Štilića, a tokom susreta zaradili su još jedan udarac. Veznjak Armin Hodžić se povrijedio i u 25. minuti napustio meč.

Najprije je Mahmić nakon jednog ubačaja se lijeve strane koji je uputio Duraković šutirao preko gola.

Hebibović je u 33. minuti nakon asistencije bodula izašao sam na Bendera, ali je šutirao pored gola.

Da bi sjajan momentum ekipe u 34. minuti materijalizovao Mirsad Ramić. Jakupović je uputio sjajan centaršut, a sjajni napadač zatekao nespremne Cocalića i Bendera i postigao 11. gol ove sezone.

Tim Edisa Mulalića propustio je nekoliko izglednih prilika. Najprije je rezervista Armin Hodžić u 64. minuti šutirao glavom pored gola, da bi Krpić minut kasnije iz veoma dobre prilike, neometan poslao loptu preko gola domaćeg tima.

Pokušao je i Mekić u 69. minuti silovitim udarcem, ali je i njegov šut otišao pored gola.

Povratnik u tim sa Grbavice, Armin Hodžić u 74. minuti zatresao je mrežu Igmana, ali je njegov pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

KAZNA ZA PROMAŠAJE

Promašaje Željezničara kasnio je iskusni Mersudin Ahmetović u 76. minuti susreta. Bešagić je povukao sjajnu kontru, uposlio Ahmetovića koji je rutinskim udarcem postigao prvijenac u dresu novog kluba.

Domaćin je ostao i sa igračem manje, jer je Mirko Oremuš u 85. minuti nakon povlačenja Amoaha zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Plave je u život vratio Sulejman Krpić u 89. minuti susrete. Jašarević je uposlio iskusnog napadač, ovaj uhvatio Mahmića “na spavanju” i majstorski matirao Ćemana.

Ipak, domaće je do pobjede doveo Petar Bojo sa bijele tačke u trećoj minuti sudijske nadoknade. Prethodno je Bender faulirao odličnog Durakovića.

Do kraja je Željezničar pokušavao u nekoliko navrata, ali je Igman stigao do zaslužene pobjede.

Igman je nakon ove velike pobjede pobjegao sa posljednjeg mjesta premijerligaške tabele i sada su 11. sa 20 osvojenih bodova. Željezničar je 4. sa 29 bodova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...