UTAKMICA BOJE LILLARD: Fantastični Damian Lillard za "Portland" ubacio 71 poen uz 13 trojki!

Ekipa "Portland Trail Blazersa" nalazi se na 11 mjestu Zapadne konferencije NBA Lige i predstoji joj teška borba za ulazak u play off.

  • Sport

  • 27. Feb. 2023  

  • 1

Damian Lillard ubacio je 71 poen, a ostatak  ekipe "Portland TrailBlazersa" svega 60 u pobjedi protiv "Houston Rocketsa" 131-114! Fantastičnom Lillardu bio je ovo najbolji učinak karijere, a izjednačio se sa ovosezonskim rekordom kojeg je držao Donovan Mitchel koji je prije dva mjeseca također postigao 71 poen.

Njih dvojica zauzimaju osmo mjesto po broju poena u povijesti NBA Lige. Najefikasniji je Wilt Chamberlain koji je 1962. goidine ubacio 100 poena.

U ekipi "Portlanda" ponovo nije bilo Jusufa Nurkića,  a izostao je  i odlični strijelac Anfernee Simonsa. Lillard je već do poluvremena ubacio 41 poen, od čega osam trojki. Do kraja utakmice on je ubacio ukupno 13 trojki od 22 pokušaja.

Večerašnja utakmica  bila je ukupno petnaesta na kojoj je Damian Lillard ubacio 50 ili više poena po čemu je šesti igrač u povijesti NBA Lige.

Ekipa "Portland Trail Blazersa" nalazi se na 11 mjestu Zapadne konferencije NBA Lige i predstoji joj teška borba za ulazak u play off.

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...