KAKVA GREŠKA: Vozač BMW-a slijepo slijedio svoj navigacijski uređaj, pogledajte gdje je završio…

Glas navigacije navodio ga je da nastavi.

  • Auto

  • 04. Mar. 2023  

  • 0

Navigacijski uređaji su daleko od savršenih, a ne konfigurirate li ih na pravi način, mogu vas odvesti na put koji možda vodi do cilja, ali za njega će vam, na kraju, trebati gojzerice i dobra tjelesna forma, a ne četiri gume, motor, upravljač i mjenjač.

Jedna takva priča dolazi nam iz Austrije u kojoj je zaglavio vozač iz Njemačke sa svojom Alpinom, odnosno tuniranim BMW-om.

Vozač je 77-godišnjak iz Sjeverne Rajne-Vestfalije, upisao je u navigaciju svoje odredište, ali je prekasno primijetio da je završio na planinarskoj stazi i da se ona sužava. Mahali su njemu i prolaznici s naprtnjačama, ali uzalud. Glas navigacije navodio ga je da nastavi. Tek kad mu je vozilo zapelo u uskom prolazu između stijena i ograda, odustao je od svog nauma. Oštećeno vozilo izvukli su vatrogasci iz stanice St. Gilgen. Provedeni alkotest pokazao je 0,00 promila, a vozač je nastavio u drugom smjeru te je postao svjetska vijest.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...