KAKVA GREŠKA: Slijepo slijedili navigaciju unatoč svim upozorenjima, pogledajte gdje su završili…

Google Maps danas je vodeća aplikacija za mapiranje.

  • Auto

  • 20. Dec. 2023  

  • 1

Unatoč sistemima aktivne sigurnosti, koji vam pomažu u vožnji, morali biste biti maksimalno koncentrirani. Pomoć je jedno, a zamjena je drugo. Naime, nema još sistema koji će zamijeniti vozača.

Google Maps danas je vodeća aplikacija za mapiranje. Ne trebate se uvijek oslanjati na savjete GPS navigacije. Zbog jedne greške u softveru mnogi su se vozači nedavno izgubili u kalifornijskoj pustinji.

Shelby Easler i njezina porodica su nakon vikenda u Las Vegasu, gdje su prisustvovali Velikoj nagradi Formule 1., krenuli kući. Problem je nastao kada je glavna cesta bila odsječena zbog dolaska oluje koja je podignula veliku količinu prašine. Potraga za alternativnom rutom bila je najveća greška koju su napravili, jer ih je obilaznica odvela ravno u kalifornijsku pustinju. Navigacija je poslala njih i druge automobile niz makadamsku stazu koja završila duboko u pustinji. Zbog oštrog kamenja počele su pucati gume na vozilima i, naravno, uslijedila je panika.

Google je bio prisiljen izviniti se za ono što se dogodilo, najavljujući velike promjene u aplikaciji kako bi se izbjegle slične situacije s alternativnim rutama u budućnosti. Navedena porodica i drugi vozači putovali su oko 50 km u pustinji, a mnogi su u pomoć zvali vučnu službu, uglavnom zbog probušenih guma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...