BAYERN JE PONIŽEN U MANCHESTERU, ALI NOGOMETNI SVIJET BRUJI O HAALANDU: Ovo niko nije uspio prije njega u Engleskoj…

Nevjerovatne brojke za nogometaša kojem su tek 22 godine...

  • Sport

  • 12. Apr. 2023  

  • 0

Erling Haaland ne prestaje tresti suparničke mreže. U četvrtinalnom susretu protiv Bayerna, norveški golgeter postigao je pogodak za Manchester City i vodstvo od 3:0.

Novim pogotkom ispisao je nogometnu povijest i postavio ludi rekord. Postao je prvi nogometaš engleskog kluba koji je zabio 45 pogodaka u svim natjecanjima jedne sezone.

Tako je preskočio Ruuda van Nisterlooyja i Mohameda Salaha, kojima je trebalo 52 nastupa da zabiju 44 golova, a norveški golgeter je to uspio za samo 39 odigranih utakmica.

Tako je u elitnom klupskom natjecanju zabio 11 golova u samo sedam nastupa, u engleskoj Premier ligi je već stigao do 30 golova, a preostala četiri pogotka dao je u FA Cupu i EFL Cupu. Nevjerovatne brojke za nogometaša kojem su tek 22 godine.

Pogodak Haalanda možete vidjeti u nastavku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...