NIJE ŠTELA, SIGURNO: Bh. institucija objavila konkurs za nove uposlenike koji traje čak tri dana

Posljednji dan za dostavljanje prijava je danas - na neradni dan

  • Mini market

  • 21. Apr. 2023  21. Apr. 2023

  • 0

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine objavila je Javni oglas za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u toj instituciji.  

Kako se navodi u tekstu konkursa, oglas ostaje otvoren cijela tri dana, tačnije od 18.04. do danas, 21. aprila.  U ovom oglasu možda ne bi bilo ništa neobično da je isti objavljen u nekoj od uređenijih država od naše. Međutim, svako ko je ikad prolazio kroz devet krugova pakla bh. administracije dobro zna da vam je dok prikupite svu potrebnu dokumentaciju za prijavu na oglas u jednoj državnoj instituciji potrebno minimalno pet-šest dana, a u to treba uračunati i rok dostave dokumentacije putem pošte, što u ovom slučaju opravdano budi sumnju u regularnost konkursne procedure. 

Konkretno, u tekstu pomenutog oglasa navodi se da je potrebno dostaviti sljedeće dokumente: prijavni obrazac; univerzitetsku diplomu; važeće uvjerenje o državljanstvu; uvjerenje o položenom stručnom upravnom odnosno javnom ispitu; dokaz o traženom radnom iskustvu; dokaz o traženom nivou znanja stranog jezika; dokaz o traženom nivou znanja rada na računaru; uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka...

Interesantno je i da jedna od pozicija za koje je raspisan konkurs nosi naziv "Stručni saradnik za saradnju".  

(SB)      

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...