DODIK POTPUNO PODIVLJAO I NASTAVIO VRIJEĐATI: "Šta su drugo muslimani u BiH nego bivši Srbi"

"Oni kažu nama da smo bosanski Srbi, a kad mi kažemo da su oni srpski muslimani", kaže Dodik

  • Politika

  • 22. Apr. 2023  

  • 54

Milorad Dodik ponovo je govorio o izjavi člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. Nakon što je posmatrao vojnu vježbu u Srbiji, te istakao oduševljenje njihovom spremnošću i opremljenošću, nastavio je vrijeđati muslimane i Bošnjake, prenosi portal Etto.ba.

"Sto posto je bio neki tamo koji je prihvatio islam i napustio svoju prvu vjeru. Moji nisu htjeli i moji su ostali, bili su prvo na području Konavala, pa su otišli u Srbiju, još davno, prije 200-300 godina, pa su iz Srbije otišli za Knin, iz Knina u Drvar, pa su iz Drvara došli u Lijevče polje. Tako su se moji borili protiv tih Bećirovića iz prošlih vijekova.

Oni kažu nama da smo bosanski Srbi, a kad mi kažemo da su oni srpski muslimani, onda se čitav svijet digne na nas kako mi omalovažavamo nekoga”, rekao je Dodik.

Dodao je kako "oni imaju volju da brane svoju slobodu i svoju teritoriju”. Potom je nastavio vrijeđati muslimane, te kazao "šta su drugo muslimani u BiH nego bivši Srbi".

Ono što su oni nama uradili u prošlim decenijama, jeste da su nas potpuno devastirali sa stanovišta namjenske proizvodnje, sa stanovištva vojske. Imamo po Dejtonu i po Ustavu pravo na Vojsku Republike Srpske i to su nam oteli nasiljem koje su provodili, taj NATO koji nas je ranije bombardovao i sve politike koje su od američke do evropskih i tako dalje, ali to nije umanjilo našu volju da branim ono što imamo i nastavit ćemo to da radimo”, izjavio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...