IZNENAĐENJE U ČITLUKU: Sjajni Oliveira “ohladio” Zrinjski

Pet minuta do kraja Zrinjski smanjuje prednost nakon što je Jukić lijepim udarcem zatresao mrežu gostiju. Nije Zrinjski mogao više od toga, tako da je bordo tim slavio zasluženu pobjedu u derbiju kola.

  • Sport

  • 26. Apr. 2023  

  • 0

U 28. kolu Premijer lige BiH Zrinjski je u Čitluku dočekao Sarajevo, a meč je završen pobjedom gostujuće ekipe rezultatom 2:3.

Prvi opasniji napad Zrinjskog desio se u 3. minuti. Ćuže je ubacio sa lijeve strane, lopta se odbija od igrača Sarajeva i dolazi do Kiša na rubu kaznenog prostora koji je pokušao odigrati dupli pas sa Bilbijom. Na kraju bez šuta u okvir gola.

Samo tri minute kasnije Ćuže je opet prošao po lijevoj strani i ubacio, ali defanzivci Sarajeva iz kaznenog prostora otklanjaju opasnost. Domaći su u 12. minuti  zabilježili prvi šut u okvir gola. Nakon ubačaja sa lijeve strane, Bilbija sa 7-8 metara glavom šutira, ali Dizdarević brani.

Minut kasnije Sarajevo dolazi u vodstvo. Mustafić je šutirao iz iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti, lopta pogađa Oliveiru i vara golmana Zrinjskog.

U 20. minuti sjajna akcija domaćih, Ćuže je ušao u kazneni prostor i dodao za Kiša koji iz izgledne pozicije šutira preko gola.

Nakon toga mirniji period meča sve do 35. minute. Radović je napravio solo prodor, vratio povratnu loptu za Oliveiru koji sa 10-ak metara šutira, a lopta pogađa stativu i odlazi pored gola. Minut prije kraja prvog dijela Zrinjski dolazi do poravnanja. Memija je probio po lijevoj strani i pronašao samog Ćužea na prvoj stativi koji sjajnim udarcem glavom pogađa mrežu Dizdarevića za 1:1.

U 53. minuti Sarajevo ponovo stiže u prednost. Kyeremeh je probio po desnoj strani i prevario jednog defanzivca Zrinjskog, ubacio u kazneni prostor gdje je loptu dočekao Varešanović koji odličnim udarcem pogađa mrežu domaćih.

Nešto kasnije prijete domaći preko Ćužea koji je šutirao sa distance, ali je golman Dizdarević bez većih problema zaustavio šut. U 63. minuti novi gol za Sarajevo postiže Oliveira. Odlično odigrana kontra gostiju, Varešanović je proslijedio loptu do Oliveire koji izlazi jedan na jedan sa golmanom domaćih i bez problema postiže svoj drugi gol na utakmici.

U 72. minuti zaprijetio je Zrinjski, ali udarac Sučića sa 30-ak metara pogađa prečku gola Dizdarevića. Nakon prekida bordo timau 79. minuti, lopta se odbija do Kyeremeha koji iz teške pozicije šutira, a Marić fantastičnom paradom zaustavlja šut.

Pet minuta do kraja Zrinjski smanjuje prednost nakon što je Jukić lijepim udarcem zatresao mrežu gostiju. Nije Zrinjski mogao više od toga, tako da je bordo tim slavio zasluženu pobjedu u derbiju kola.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...