„PROSTAČINA SE SADA VADI, SRAMOTA, NULA OD ČOVEKA…“: Društvene mreže gore nakon Dodikovog skandala u Beogradu, pljušte reakcije iz Srbije…

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Mini market

  • 27. Apr. 2023  27. Apr. 2023

  • 3

Ne stišavaju se reakcije nakon skandala u Beogradu u režiji predjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska u studiju Javnog servisa Srbije (RTS) izvrijeđao je braću Đoković, komentirajući organizaciju turnira Srpska Open koji je nedavno održan u Banjoj Luci.

Dodik je u studiju RTS-a, uoči emisije OKO u neobaveznom razgovoru s novinarom Gorislavom Papićem, uz psovke izjavio: „Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u pi**u materinu…“.

No, nije na tome stao...

Ni dva dana nakon Dodikovog skandala ne prestaju stizati reakcije. „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, Dodik se nakon skandala pokušao opravdati i prebaciti krivicu na RTS za svoje izgovorene riječi, ali je svojim istupom napravio još goru stvar.

Dodik je izjavio da se Radio-televizija Srbije djelujući iz zasjede, iz njima znanih razloga, odlučila na krajnje neprofesionalan način, da djeluje u formi sačekuše i time poljulja njegovo inače visoko povjerenje u tu nacionalnu medijsku kuću.

“Gostujući u sinoćnjoj emisiji ‘Oko’ RTS-a iznio sam svoj stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao i uvijek. Moj odnos prema voditelju emisije /Gorislav/ Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja. Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjimaod onog dijela Srbije koja ne može da im oprosti uspjeh”, kazao je Dodik.

“Žao mi je što sam ovim povodom doživio razočarenje u RTS. Nastaviću da poštujem i uvažavam uspjeh neponovljivog Novaka Đokovića i da kao i do sada poštujem i cijenim njegovu porodicu. Završićemo sve dogovore u vezi sa turnirom ‘Srpska open’. Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci.

Izvinjavam se ako je spekulativni prikaz na mrežama povrijedio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da vjerujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čovjeka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspjeh u svemu”, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...